Friday 5 October 2012

Choconut muffin :)

Ez a blog azért született, hogy a tejcukor-érzékenység elhatalmasodása okán tarthatatlanná vált édességigényünk csillapítására megvalósított recepteket megosszuk azokkal, akik szintén nélkülözni kényszerülnek a tejet az étrendjükből. Igyekszünk a használható márkákat és elérhetőségüket is feltüntetni, hiszen tapasztalaink szerint a hozzávalók megtalálása a folyamat egyik legnagyobb buktatója.


Az első süti a csokihiányt torpedózó élvezet, a CSOKIS-KÓKUSZOS MUFFIN. Két muffinreceptből gyúrtuk össze és kísérleteztük ki a mennyiségeket. Az eredmény egy végtelenül omlós süti, amely a legnagyobb csokiimádók vágyait is kielégíti.

Hozzávalók (12 darabhoz):
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 3 dkg holland kakaópor
  • 2 dl mandulatej (Alpro)
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg biomargarin (Biopont, teljesen laktózmentes)
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. Dr. Oetker sütőpor

Elkészítés:

A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a mandulatejet. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a kókuszreszeléket és a kakóport, majd belekeverjük a cukros-tojásos keverékbe.


Ha jól csináltuk, ilyen tésztát kapunk:


Egy 12 db-os muffinsütőbe muffinpapírt teszünk, ezeket 3/4 részig megtöltjük a tésztával. 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Közben munkánk jól megérdemelt jutalmaként a maradék kókuszos-csokis keveréket elfogyaszthatjuk, hatalmas szolgálatot téve ezzel a mosogató személynek vagy gépnek :).


Már csak az illata hiányzik, ami csodás:


És íme a kész mű. Fantasztikus az íze, ezt nem csak a nélkülözés okozta érzékfelnagyítás mondatja velünk, tejfogyasztásra képes, így elfogulatlan kóstolók is megerősítették az értesülést.



A felhasznált laktózmentes termékek (Tescóban, Intersparban biztosan kapható, illetve netes bioboltokban is érdemes rájuk keresni, mivel sokszor olcsóbban lehet hozzájuk jutni):

  

No comments:

Post a Comment