Ez a blog azért született, hogy a tejcukor-érzékenység elhatalmasodása okán tarthatatlanná vált édességigényünk csillapítására megvalósított recepteket megosszuk azokkal, akik szintén nélkülözni kényszerülnek a tejet az étrendjükből. Igyekszünk a használható márkákat és elérhetőségüket is feltüntetni, hiszen tapasztalaink szerint a hozzávalók megtalálása a folyamat egyik legnagyobb buktatója.
Az első süti a csokihiányt torpedózó élvezet, a CSOKIS-KÓKUSZOS MUFFIN. Két muffinreceptből gyúrtuk össze és kísérleteztük ki a mennyiségeket. Az eredmény egy végtelenül omlós süti, amely a legnagyobb csokiimádók vágyait is kielégíti.
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 12 dkg liszt
- 12 dkg kókuszreszelék
- 3 dkg holland kakaópor
- 2 dl mandulatej (Alpro)
- 2 tojás
- 12,5 dkg biomargarin (Biopont, teljesen laktózmentes)
- 10 dkg cukor
- 1 cs. Dr. Oetker sütőpor
Elkészítés:
A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a mandulatejet. A liszthez hozzákeverjük a sütőport, a kókuszreszeléket és a kakóport, majd belekeverjük a cukros-tojásos keverékbe.
Ha jól csináltuk, ilyen tésztát kapunk:
Egy 12 db-os muffinsütőbe muffinpapírt teszünk, ezeket 3/4 részig megtöltjük a tésztával. 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Közben munkánk jól megérdemelt jutalmaként a maradék kókuszos-csokis keveréket elfogyaszthatjuk, hatalmas szolgálatot téve ezzel a mosogató személynek vagy gépnek :).
Már csak az illata hiányzik, ami csodás:
És íme a kész mű. Fantasztikus az íze, ezt nem csak a nélkülözés okozta érzékfelnagyítás mondatja velünk, tejfogyasztásra képes, így elfogulatlan kóstolók is megerősítették az értesülést.
A felhasznált laktózmentes termékek (Tescóban, Intersparban biztosan kapható, illetve netes bioboltokban is érdemes rájuk keresni, mivel sokszor olcsóbban lehet hozzájuk jutni):
No comments:
Post a Comment